Match.com

add

Match er en av de eldste og best etablerte sjekkesidene på internett i Norge og har eksistert på det nordiske markedet siden 2002. Siden er, som navnet kan tyde på, amerikansk, men har altså svært lang fartstid her i landet.

Å opprette en konto

Det er svært lett å opprette en konto på Match. Man trenger bare å fylle ut kontaktinformasjonen i den grå boksen som man nesten umiddelbart har tilgang til med en gang man kommer til siden. Det krever svært lite energi å gjøre dette.

Og om du bare er inne på match for å ”se deg rundt”, kommer chatboten Lara med en gang for å ”hjelpe deg” med å komme i gang, som vist på bildet nedenfor. Da har du altså ikke lenger noen mulighet for å vri deg unna. Dette er nok et helt bevisst valg av match siden utviklerne, med så lang tid på det norske markedet, vet hvor sjenerte og tilbaketrekte nordmenn kan være i jakten på det ukjente.

Match.com

Slik ser Match sin chatbot Lara ut. Her er det bare å begynne å opprette en profil.

Hvordan fungerer så Lara?

Dersom en tar for seg metoden med å bruke Lara, skal man først si hvem man ser etter; en kvinne eller en mann. Videre må man fortelle match sin chatbot hvor gammel man er, hvor i Norge man bor og hvilken epostadresse man har. Så skal du fortelle match om du selv er kvinne eller mann, samt velge et passord. Og helt før slutten må du oppgi et unikt brukernavn som match må godkjenne før du kan gå videre.

Nå sender Match deg til en side der du skal fylle ut litt mer konkret informasjon om deg selv.

På denne siden kan man dra nytte av Match sine sikkerhetstips for å gjøre opplevelsen mer brukervennlig. Ikke nok med det, men man kan i tillegg hjelpe Match med å rapportere falske profiler og med det bidra til en tryggere side for alle som ønsker.

En ny profil eller et nytt syn som match har tatt er å faktisk innse at ikke alle er på jakt etter et fast forhold. Mens Match i gamle dager nesten utelukkende var for single som var på jakt etter noe fast og varig, er den nye varianten av Match litt mer rettet mot folk som er på jakt etter å aller helst optimalisere livet sitt. Dette gjenspeiles av det første valget man skal ta når man oppretter profilen sin på Match.

Match profilen

Disse tre valgene gjør at Match har blitt et litt mer attraktivt nettsted.

Etter hvert som man går nedover stien er det riktig så mange valg man skal fyllet ut – alt fra hvilket utdanningsnivå man har, om man har eller vil ha barn, hvor høy man er, til hvilken religion man tilhører, om man røyker eller snuser og om man har noen såkalte ”særegenheter”. Med dette mener match om man har ett eller annet for seg som en eventuell partner vil finne tiltrekkende; som for eksempel om man er klønete, sent ute til noe, er man en drømmer eller kanskje man har litt temperament?

En siste ting før man er ferdig på denne siden er at man må legge til et bilde. Match oppfordrer alle brukere til å ha et unikt bilde av seg selv. Uten et bilde får man ikke tilgang til alle tjenestene på match som man ellers ville fått. I tillegg gjør det at brukerne er sikret et førsteinntrykk av hvem det er man kommuniserer med. Nå er man halvvegs i registreringsprosessen.

Når du så har lagt inn bilde av deg selv er det på tide å gå videre. Først vil Match vite noe om aldersgruppen du ser etter. Så skal du fylle inn drømmepartnerens sivilstand, eventuelt ønske om barn, høyde, kroppstype, om partneren røyker eller snuser, også videre. På den vil Match ”filtrere ut” brukere som ikke passer med dine ønsker eller preferanser.

Match vil siden vite litt mer om deg. Hvilke idretter og interesser har du? Hvilke filmer og hvilken musikk liker du? Her vil Match gå svært nøye til verks og for mange kan dette virke utmattende og rett og slett unødvendig, men på den måten hjelper Match deg å finne den riktigste partneren for deg.

De tre siste stegene går ut på å skrive litt om deg selv – en slags åpningslinje som vil tiltrekke andre, om du vil bruke abonnementstjenesten eller ikke, samt om du vil bruke appen til Match. Når du har gjort dine valg her er du ferdig med å registrere deg og kan bruke Match.

back to menu ↑ Funksjon

add

Hvordan fungerer Match? Dette er en av det mer ”gammelmodige” sidene når det gjelder sjekking på nett. Match sitt system er basert all sin helhet på at en bruker oppretter en profil, legger til et bilde og skriver utfyllende om seg selv. Så kan en velge om en vil sende meldinger over lang tid eller om en vil heller møtes utenfor skjermene fort.

Match inneholder også en chattetjeneste, men denne må man ha appen installert for å kunne bruke.

back to menu ↑ Sikkerhet

Match er kanskje en av de sjekkesidene i Norge som har det aller største fokuset på sikkerhet i det store og hele. Det er svært vanskelig å opprette en såkalt jukseprofil på match og alle profiler blir nøye kontrollert og gått gjennom. Det betyr også at når man først har opprettet sin egen profil på Match og fylt inn denne med riktige opplysninger, er den ennå ikke helt klar til å brukes. Først holder match profilen din i en slags ”karantene” der en rekke administratorer går gjennom og kontrollerer innholdet før du får lov til å bruke profilen. Når Match har godkjent innholdet i profilen din kan du begynne å sende og motta meldinger, samt å se etter andre brukere på Match.

Er det mer man kan gjøre på Match, med tanke på sikkerhet?

Dette er ikke alt, fordi dersom du klikker nederst på forsiden, på ”Brukerinformasjon” og videre på ”Sikkerhetstips”, kommer du til en helt egen side som er viet brukernes sikkerhet og trygghet. Siden til match ser ut som på bildet nedenfor.

Match Sikkerhet

Sikkerhetstips fra Match. Dette gjør at siden kjennes mye tryggere ut å bruke.

back to menu ↑ Omdømme

Match er en av de tryggeste, dersom ikke den aller tryggeste, sjekkesiden i hele Norge. Med så lang og god erfaring, samt et godt etablert kundeservicesystem og erfaringer fra mange brukere er match et veldig trygt alternativ, særlig for brukere fra 25 år og oppover. Når det gjelder de mer yngre brukerne, særlig den såkalte generasjon Z – dagens tenåringer, kan Match oppleves som veldig gammeldags og en svært tungvint måte å treffe andre mennesker på. Selv om match har en app som kan utnyttes til det fulle, må nok siden se seg slått av andre, mer tidsriktige kanaler.

back to menu ↑ Kundeservice

Du kan:

  • Sende epost
  • Sende et brev
  • Ringe
 • Lese artikler om hvordan man finner en løsning på problemene man har.

Dette gjøres det greie for i teksten nedenfor.

Den største fordelen match har er at det er nordiske personer som jobber med å hjelpe deg. Match er registrert i Norge via sitt kontor i Sverige og her kan man også sende en e-post til, dersom det er noe man lurer på. Det går i tillegg an å ringe eller sende et brev.

Ellers har Match et svært omfattende skjemautfyllingssystem som man kan dra nytte av dersom man lurer på noe. Man går enkelt og greit nederst til forsiden på Match og klikker på Kundeservice/kontakt oss. Da kommer man videre til en side med mange valg. På den måten kan spørsmålet man har, blir dissekert og kanskje slipper man å kontakte noen for å få hjelp.

Match Kundeserviceskjemaet

Kundeserviceskjemaet til Match.

back to menu ↑ Tips

For å få en best mulig opplevelse av Match lønner det seg å sette av god tid til å fylle ut informasjon om seg selv. Jo mer tid du bruker på dette, jo bedre er sjansen for å treffe en eventuell drømmepartner. Undervegs i registreringsprosessen vil Match foreslå noen aktuelle single for deg. Etter hvert som man fyller ut alternativ vil noen av disse single kanskje bli filtrert ut. Fristelsen til å ”fylle ut bare litt til” blir da stor, for å gjøre seg selv så populær som mulig. Det er sjelden lurt. Istedenfor å bli eksponert for flest mulig, la match gjøre jobben ved å  luke ut eventuelle potensielle partnere som ikke helt passer til din livssituasjon.

back to menu ↑ Priser

Hvor mye koster det så å være medlem, eller å abonnere? Prisene hos Match ser slik ut:

  • 1 måned – kr. 379
  • 3 måneder – kr.  249
 • 6 måneder – kr. 189

Som man kan se, lønner det seg å kjøpe et abonnement over en lenger periode slik at man prisen per måned blir mindre.

back to menu ↑ Å slette en konto

Vil du slette kontoen din hos Match? Da gjør du dette.

  • Steg 1) Gå til www.match.no
  • Steg 2) Klikk på bildeikonet øverst til høyre og på ”Min profil”
  • Steg 3) Nederst på denne siden, trykk på den lange teksten som begynner med ”Klikk her…”
  • Steg 4) Også på denne siden, klikk nederst på den lange teksten som begynner med ”Klikk her…”
 • Steg 5) Følg en trestegsprosess for å avslutte kontoen din helt
add

Erfaringer

Har du erfaring med Match.com?

Døm denne website:
User Rating: 0.13 (32 votes)

Vurder og kommentere for å få en sjanse til å vinne en premie verdt kr 100

 1. Reply
  Arne Erik Beck October 6, 2019 at 3:41 pm

  Har deaktivisert kontoen men her. Men dere trekker penger fra min konto.. overfør beløpet innen 2 dager. Ellers går jeg til forbrukerombud.. og politiet. .

 2. Reply
  Ingjerd Rindal November 30, 2019 at 9:09 am

  skikkelig ELENDIG kundeservice. jeg sa opp abonnementet mitt for LENGE siden, og oppdaget i dag at de likevel har forsatt å trekke fra kontoen min. Husker godt at dette var det vanskelig å komme seg ut av! Man lures inn – og så får man ikke avsluttet. Hvordan kan jeg nå få pengene mine tilbake?

 3. Reply
  Yngve Næss May 9, 2020 at 4:46 am

  UFYSELIGE KRIMINELLE SVIN! FULLSTENDIG UBRUKELIGE, BARE KAOS OG ROT, INGENTING FUNKER! SELV 10 DAGER ETTERAT JEG HAR SLETTET PROFILEN, FORTSETTER DERE Å SENDE MEG IDIOTISKE FORSLAG! DET ENESTE DERE KAN, ER Å SVINDLE! ET PAR DAGER ETTER AT JEG VAR DUM NOK TIL Å MELDE MEG INN OG BETALE, BLE KREDITTKORTET MITT HACKET OG BELASTET FOR FLERE TUSEN KRONER. DET ER IKKE VANSKELIG Å SKJØNNE SAMMENHENGEN! FORBANNEDE PØBLER!

 4. Reply
  Kenneth December 21, 2020 at 1:52 pm

  Hyggelige mennesker men alt i alt er jrg veldig misfornøyd. For mange e-poster og spam. Dyrt og vanskelig å si opp. At dere har samvittighet til å trekke kunder tusenvis av kr uten at man får sagt opp eller fått refundert pengene er veldig leit. Særlig i disse tider hvor folk rammes av arbeidsledighet grunnet covid-19 og i høytiden. Jeg trodde jeg betalte for kun 1mnd i sommer. Jeg betalte 49kr og har brukt maks 2-3timer på sidene deres uten hell. Likevel har dere trukket meg 498kr flere måneder på rad uten at jeg visste eller var klar over dette. Så idag når jeg skulle betale for varer på matbutikk fant jeg ut av dere. Det er mange måneder siden jeg besøkte nettsidene deres og dette er dere fullt klar over. Fant hundrevis av andre kunder som har kontaktet forbrukerrådet de siste årene ang samme problem som meg. Jeg stolte på dere og trodde at match var en seriøs og pålitelig datingside. Viktig lærdom; HUSK Å LES NØYE GJENNOM VILKÅR OG BETINGELSER. VELDIG VIKTIG.